Acasă»
Comunicate de presă                                                                                      

2014-10-30 |  Comunicat de presă
Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială va fi constituit din reprezentanți ai Bancii Naționale a României, ai Autorității de Supraveghere Financiară și ai Guvernului, ca structură de cooperare inter-instituțională, fără personalitate juridică, și va avea rolul de a asigura coordonarea supravegherii macroprudențiale la nivel național. Propunerile sunt incluse în proiectul de lege privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, postat astăzi pe site-ul MFP, la rubrica Transparență decizională.
2014-10-29 |  Comunicat de presă
Ministrul finanțelor publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat astăzi, la Berlin, împreună cu omologul său german, ministrul Wolfgang Schäuble, cu alți miniștri ai finanțelor sau reprezentanți ai acestora, Declarația de conformare cu prevederile Acordului multilateral pentru schimbul automat de informații financiare. Documentul a fost semnat de reprezentanți din 52 de state și jurisdicții.
2014-10-29 |  Comunicat de presă

Raportul anual al Băncii Mondiale privind uşurinţa de a face afaceri, Doing Business 2015, confirmă eforturile Guvernului orientate spre îmbunătăţirea cadrului fiscal şi a relaţiei cu contribuabilul şi spre creşterea gradului de conformare voluntară.

2014-10-27 |  Comunicat de presă

Ca urmare a unor afirmații false susținute în context electoral, preluate de mass-media, cu privire la modificările regimului fiscal, ministrul finanțelor publice, Ioana-Maria Petrescu face următoarele precizări:Noutăţi                                                                                                            

2014-10-23 |  Ministerul Finanţelor Publice anunţă publicarea spre consultare publică a Ghidului solicitantului în baza H.G. nr.807/2014
Ministerul Finanţelor Publice anunţă publicarea spre consultare publică a Ghidului solicitantului în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.
Propunerile și observațiile pot fi transmise Ministerului Finanţelor Publice până cel mai târziu la data de 07.11.2014 la adresa de e-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro
2014-10-17 |  Ministrul delegat pentru buget anunţă prelungirea primei sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza H.G. nr.332/2014
Ministrul delegat pentru buget anunţă prelungirea primei sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza H.G. nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 28.11.2014.
2014-04-28 | 
Datorită unor lucrări de mentenanţă intre orele 10 şi 13 în data de 28.04.2014 accesul la www.mfinante.ro va fi oprit. Vă mulţumim pentru inţelegere.