Acasă»
Comunicate de presă                                                                                      

2014-09-18 |  Comunicat de presă

Ministrul Delegat pentru Buget, Bogdan Darius Vâlcov, emite următorul comunicat:

Se deschide prima sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, care se va desfăşura în perioada 22.09-17.10.2014.


2014-09-17 |  Comunicat de presă

Concluziile studiului privind evaluarea ex-post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la făină, pâine și specialități de panificație

2014-09-16 |  Comunicat de presă
Ministrul Delegat pentru Buget Bogdan Darius Vâlcov, emite următorul comunicat:
Astăzi 16 septembrie 2014, Ministrul delegat pentru buget Darius-Bogdan Vâlcov a semnat cu Banca Mondială, Contractul de asistență-tehnică pentru proiectul „Îmbunătățirea managementului investițiilor publice”. Obiectul acestui contract îl constituie îmbunătățirea managementului investițiilor publice și crearea unor instrumente de sprijin în procesul de utilizare mai eficientă a resurselor bugetare, contribuind astfel la decongestionarea spațiului fiscal care ar putea fi folosit pentru finanțarea investițiilor publice prioritare, precum și pentru co-finanțarea proiectelor de investiții susținute din fonduri UE.
Prin îmbunătățirea planificării bugetare și prioritizarea investițiilor publice se vor asigura resursele pentru co-finanțarea proiectelor din fonduri europene prin reducerea risipei în alocarea banului public și astfel se va contribui la absorbția eficace, eficientă, transparentă și îmbunătățirea utilizării FESI din punct de vedere al calității, relevanței și ritmului de implementare.
2014-09-16 |  Informare de presă
Ioana-Maria Petrescu, ministrul Finanțelor Publice și Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vor prezenta, miercuri, 17 septembrie 2014, într-o conferință de presă, concluziile studiului privind evaluarea ex-post a efectelor macroeconomice ale reducerii TVA la făină, pâine și specialități de panificație. Evenimentul va avea loc la Sala de Conferințe a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, începând cu ora 10.00.
Notă: Presa va avea acces pe toată durata evenimentului.Noutăţi                                                                                                            

2014-04-28 | 
Datorită unor lucrări de mentenanţă intre orele 10 şi 13 în data de 28.04.2014 accesul la www.mfinante.ro va fi oprit. Vă mulţumim pentru inţelegere.